Betalningar

Om du misstänker att du har blivit offer för bedrägeri, här är vad du bör göra:

Kontakta Kundtjänst: Vänligen kontakta vår kundtjänst omedelbart och lämna så många detaljer som möjligt. Vi är här för att hjälpa och kommer att assistera dig med att hantera situationen.

Om du glömde att inkludera din rabattkod i din order, oroa dig inte! Vi kan lägga till den åt dig. Följ bara dessa steg: Kontakta Oss: Ta kontakt med vår kundtjänst och uppge din ordernummer tillsammans med rabattkoden du vill använda. Vi hjälper dig gärna med att lägga till den i din order.

Ändringar i Beställningen

När din order har lagts och har registrerats i vårt system, beklagar vi att informera dig om att vi inte kan göra några ändringar eller tillägg. Vi rekommenderar att du noggrant granskar din order innan du slutför köpet för att säkerställa att den uppfyller dina krav.

Problem med Beställning

Om du stöter på svårigheter när du lägger en order, är våra engagerade kundvårdsagenter redo att hjälpa dig. Besök vår "Kontakta Oss"-sektion för mer information om hur du når oss, eller skicka ett e-postmeddelande till info@hatmanco.com för snabb assistans.

Orderbekräftelse

När du framgångsrikt har lagt en order kommer du att få ett bekräftelsemeddelande via e-post som innehåller detaljerna för ditt köp. Om du inte får denna bekräftelse inom 24 timmar, vänligen kontrollera din skräppostmapp. Om bekräftelsen fortfarande saknas är du välkommen att kontakta oss för ytterligare assistans.

Avbeställning av Order

Om du har mottagit ett e-postmeddelande som meddelar dig att din order har avbeställts beror det troligen på ett problem med din betalningsmetod. Var vänlig och notera att vi inte har dragit några medel från ditt konto. Betalning behandlas endast när din order bekräftas och skickas till vårt lager. Det kan dock ta upp till 10 arbetsdagar för din bank eller kortutfärdare att frigöra reserverade medel till dig.

Frakt

Här är vad du behöver veta om vår frakt: Fraktkostnader: Vi erbjuder frakt över hela världen via transportörer som FedEx, UPS och lokala företag. Frakt till EU är gratis, medan resten av världen njuter av rabatterade priser.Vi brukar skicka ditt paket inom 1 dag.

Inom Sverige tar frakten vanligtvis 2-5 dagar.

Om du bor inom EU tar frakten vanligtvis 3-7 dagar.

Om du bor utanför EU är leveranstiden vanligtvis 4-8 dagar.

Återbetalningar och Returer

Vi accepterar returer inom 14 dagar efter att du har mottagit vår produkt. För att initiera en retur, kontakta info@hatmanco.com för returetiketter inom Sverige eller information om internationella returer. Vänligen returnera produkten oanvänd och se till att alla etiketter och originalförpackning förblir intakta. Återbetalningar kommer att behandlas direkt till betalningskällan. Observera att fraktkostnader inte kommer att återbetalas för returer (inklusive ursprunglig frakt och returfraktkostnader). Köpta varor kan bytas mot en annan storlek och/eller färg, beroende på tillgänglighet, och vi skickar dem till dig utan extra fraktkostnad. Varor på rea kan bytas ut men är inte berättigade till retur.

Försvunna Beställningar

Om du väntar på din order och den inte har kommit fram kan den vara försenad och inte nödvändigtvis förlorad. Vänligen vänta minst tio arbetsdagar. Om din order fortfarande inte har nått dig, kontakta oss på info@hatmanco.com, och vi kommer att hjälpa dig vidare.

Har Du Fler Frågor?

Om du har ytterligare frågor eller behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta oss på info@hatmanco.com. Vi svarar vanligtvis inom 24 timmar och är här för att hjälpa till med eventuella frågor du kan ha.